logo
MLÁDEŽ A ROZVOJ

GRASSROOTS – Posledných 8 miesteniek do projektu UEFA Disney Playmakers, termín prihlášok do 27.8.2023

Piatok, 4.8.2023 09:41 | Posledná aktualizácia 4.8.2023 09:41

zdroj: SFZ

BRATISLAVA (SFZ) - Projekt UEFA Disney Playmakers má na Slovensku úspešné dvojročné obdobie, do nového ročníka (2023/24) populárneho projektu pre dievčatá vo veku 5-8 rokov sa môže prihlásiť ešte 8 centier, termín uzávierky prihlášok je stanovený na 27. august 2023.

Rodinka úžasných, Frozen a Vaiana – to sú názvy troch rozprávok, ktoré boli leitmotívom ostatných ročníkov ojedinelého projektu pre dievčatá vo veku 5-8 rokov, ktoré doteraz viacmenej nikdy nehrali futbal. Dievčatá sa tak mohli zahrať na hrdinky známych rozprávkových príbehov a napodobňovať ich hrdinské kúsky zábavnou formou prostredníctvom futbalových hier. Spojenie rozprávok a pohybových aktivít vedie k rozvoju pohybových a osobnostných zručností odvahy, fantázie či kreativity dievčat.

"Ostatné ročníky hodnotím veľmi pozitívne. V tom premiérovom sa do projektu zapojilo 29 centier, celkovo si našlo cestu k futbalu 670 dievčat a zorganizovaných bolo na Slovensku 489 aktivít. V uplynulom školskom roku sme registrovali celkovo 30 centier, teším sa, že už teraz je kapacita pre účasť v projekte v školskom roku 2023/24 takmer naplnená. Zostáva posledných 8 miest pre centrá, ktoré by mali záujem prihlásiť sa do nasledujúceho ročníka,“ zhrnula najpodstatnejšiu informáciu koordinátorka projektu UEFA Disney Playmakers, Miriama Bočková.

Novinkou blížiaceho sa ročníka bude odmeňovanie najaktívnejších centier. "Rozhodli sme sa touto formou vyjadriť naše poďakovanie tým organizáciám a ľuďom, ktorí najzodpovednejšie pristupujú k hodnote, ktorý tento projekt zahŕňa a venujú mu svoj čas a energiu. Väčšinou sú to nadšenci a srdciari, vďaka ich prístupu a vkladu môže projekt napredovať a plniť svoje poslanie – rozvíjať osobnostný rozmer a zdravie detí prostredníctvom pohybu a hier,“ doplnila informáciu Miriama Bočková.

Ponuka zapojiť Slovensko do projektu z dielne Európskej futbalovej únie (UEFA) prišla zástupcom Slovenského futbalového zväzu v apríli 2021, nasledovala séria vzdelávacích školení pre vybraných trénerov centier, dnes je projekt pevnou súčasťou Grassroots projektov SFZ a našiel si miesto vo všetkých kútoch Slovenska.

Neváhajte a ponúknite aj vy možnosť nazrieť dievčatám vo vašej obci a v okolí do sveta futbalu prostredníctvom rozprávok, hier a zábavy a spolu im vytvorme miesto, kde sa z nich stanú pravé rozprávkové hrdinky a možno budúce futbalistky.

Kontaktné údaje, spolu s požiadavkou zapojiť sa do projektu UEFA Disney Playmakers zasielajte najneskôr do 27. augusta 2023 na e-mailovú adresu miriama.bockova@futbalsfz.sk. Záujemcovia budú následne kontaktovaní zo strany SFZ a budú im odoslané detailné informácie o projekte.

Ďalšie informácie nájdete na: www.playmakers.sk.


zdroj: SFZ
SFZ

Značky