logo
SFZ

Komuniké zo zasadnutia DK SFZ z 5.5.2022

Piatok, 6.5.2022 12:36 | Posledná aktualizácia 13.5.2022 11:13

BRATISLAVA (SFZ) – Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu na svojich ostatných zasadnutiach vrátane aktuálneho riešila viaceré prípady nešportového správania sa fanúšikov, ktoré mali extrémistický kontext. Existencia takýchto prejavov je z pohľadu spoločnosti absolútne neprijateľná, tobôž ak sa vyskytuje vo forme skupinového skandovania počas futbalového stretnutia. 

Jedným zo základných cieľov DK SFZ je boj proti extrémizmu a to v akejkoľvek forme. Pri posudzovaní zadokumentovaných previnení pristúpila DK SFZ po dôslednom zvážení k sankciám, ktorých tvrdosť by mala odzrkadlovat závažnosť previnení. 

Z uvedených dôvodov bolo futbalovému klubu ŠK Slovan Bratislava uložené podmienečné uzatvorenie sektorov, kde sa nachádza tzv. tvrdé jadro domácich na 1 stretnutie s tým, že táto tzv. podmienka trvá až do 31.10.2022 (U 923). Rovnaká sankcia bola prednedávnom uložená aj FC Spartak Trnava. Za prejavy hosťujúcich fanúšikov FK DAC 1904 Dunajská Streda v stretnutí s ŠKF ORION TIP Sereď voči hráčovi domácich tmavej pleti, bol uložený podmienečný zákaz výjazdu fanúšikov klubu na 1 majstrovské stretnutie (U 924). Napokon fanúšikom FC Petržalka bol za absolútne nevhodné správanie sa v Šamoríne, opäť s extrémistickým podtónom, uložený zákaz výjazdu na 1 majstrovské stretnutie (U 926).

Všetky uvedené prípady spájajú prejavy extrémistického a nenávistného charakteru. DK SFZ akékoľvek prejavy takéhoto charakteru zásadne odsudzuje a bude proti nim vo svojej rozhodovacej činnosti naďalej aktívne bojovať.

SFZ

Značky