logo
SFZ

KOMUNIKÉ zo zasadnutia DK SFZ z 10.11.2022

Piatok, 11.11.2022 12:44 | Posledná aktualizácia 11.11.2022 12:59

DK SFZ na svojom zasadnutí dňa 10.11.2022 opätovne riešila viaceré prípady nešportového správania sa fanúšikov, ktoré sa vyskytli nielen v stretnutiach 16. kola Fortuna ligy, ale aj v stretnutiach 2. ligy. Konkrétne išlo o prejavy hrubého nešportového správania sa oboch fanúšikovských táborov v stretnutí FK DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava, ktoré mali nenávistný a protinárodnostný charakter. DK SFZ už v minulosti deklarovala, že voči akýmkoľvek prejavom takéhoto charakteru bude aplikovať prístup nulovej tolerancie. Pokuta vo výške 1000 eur bola uložená klubu FK DAC 1904 Dunajská Streda za provokatívne skandovania politického a protinárodnostného charakteru vyjadrené v maďarčine. Pokuta 1500 eur bola na druhej strane uložená FC Spartak Trnava za opakujúce sa protimaďarské nenávistné prejavy a tiež za použitie pyrotechniky takým spôsobom, že tým došlo k prerušeniu stretnutia. 

Zároveň za prejavy hosťujúcich fanúšikov ŠK Slovan Bratislava v stretnutí s MŠK Žilina, ktorí okrem podpory svojho klubu demolovali zariadenie štadióna a hodili petardu do sektoru domácich fanúšikov, bol okrem finančnej pokuty 1500 eur, klubu uložený aj podmienečný zákaz výjazdu fanúšikov klubu na 1 majstrovské stretnutie (U 578). Napokon futbalovému klubu 1. FC TATRAN Prešov bola za prejavy s extrémistickým kontextom uložená finančná pokuta 700 eur, na “druholigové pomery” vo vyššej výmere, no zodpovedajúca závažnosti previnenia.

Nielen jednotlivé futbalové kluby, ale predovšetkým ich fanúšikovia by si mali uvedomiť, že akékoľvek prejavy takéhoto charakteru na štadióny absolútne nepatria, pričom v prípade ich recidívy, bude DK SFZ nútená pristúpiť k uloženiu oveľa prísnejších sankcií, ktoré v konečnom dôsledku môže vždy pocítiť predovšetkým slušná časť fanúšikov, ktorých je nepochybne drvivá väčšina.


Značky